Mammut 150 Peaks Project: Zaz zapjevala na Mont Blancu

Written by Teo Bartulovic.

00 sŠarmantna i iznimno popularna Francuska pjevačica Zaz održala je unplugged koncert na Mont Blancu u sklopu proslave 150. obljetnice čuvenog švicarskog sportskog brenda Mammut osobito poznatog po kvalitetnoj alpinističkoj opremi.

Pored ovog koncerta, Mammut organizira i niz drugih zanimljivih akcijau okviru svog Peak projekta te planira da skupa sa svojim klijentima organizira uspone na 150 vrhova širom sveta, uključujući i pet od sedam najviših vrhova na svakom kontinentu.

Zaz, koja je karijeru počela pjevajući na ulici, otpjevala je svoj najveći hit „Je veux“ na visini od 4,810 m, praćena svojim bendom a ono što je najzanimljivije u cijeloj prići je to da se uz pratnju nekoliko iskusnih alpinista, Zaz sa članovima svog benda do vrha popela pješke, bez pomoći helihoptera i tome sličnih pomagala.

Zaz je krenula iz Chamonixa 29. Septembra te prenoćila na visini od 3,167 metara u planinarskom domu Tête Rousse.

Sljedećeg dana grupa se popela do planinarskog doma Goûter na 3,817 metara da bi zatim tijekom noći krenuli na finalni uspon i nakon osam sati, 1. studenog u 10 sati stigli su na Mont Blanc.

Uspon je bio tehnički zahtjevan i sproveden je u veoma izazovnim uslovima. Iz bezbednosnih razloga ruta preko Aiguille du Midi nije dolazila u obzir, tako da je ekspedicija koristila normalnu rutu.

MAMMUT 150 Peaks Project - ZAZ unplugged on Mont Blanc

Također je zanimljivo da se Zaz pet mjeseci pripremala za uspon na krov Europe. Redovni aerobni trening i odricanje od cigareta i alkohola su se isplatili, pa je Zaz na kraju nagrađena jedinstvenim iskustvom u svojoj dosadašnjoj karijeri.Mont Blanc je alpski masiv planinskog sistema Alpa najviši u Francuskoj i drugi po veličini u Europi, 4810 m (15,771 stopa). Na sjeverozapadnim obroncima su mnogobrojni ledenjaci, a najveći među njima ledenjak Mer de Glace, spušta se prema dolini Chamonix.

Dugo je godina navođen i kao najviši vrh Europe. Tumačenjima određenja Europe kao kontinenta od Atlantskog oceana do Urala i Kavkaza, koja su u posljednje vrijeme opet postala aktualna, Elbrus mu je oduzeo taj naslov.


Autor: Teo Bartulović
Source: skijanje.com
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!