Markirana staza sa Godinja do špilje Manastirine

Written by Stjepan Roglić.

Planinari iz HPD "Rašćane" i HPD "Sveti Jure" iz Zagvozda očistili su i markirali planinarsku stazu sa Godinja iz Bašića ( Babulja ) preko Stružina do špilje Manastirine.

Ista staza je markirana prije trideset godina ali je dijelom bila zarasla, a markacije izbijelile te je tražila uređenje. Osnutkom planinarskog društva u Rašćanima koje nastavlja tradiciju sekcije PD Split koja je djelovala od 1970. godine u Rašćanima i Župi.

Na predjelu pastirskog naselja Stružine nalazi se otvoreno Planinarsko sklonište "Stružine" sa čatrnjom vlasništvo Ivana Bašića. Vrijeme potrebno za uspon je dva sata i trideset minuta. Staza je snimljena GPS te će biti postavljena na novu kartu Biokova koju izrađuje GSS.

O prostorima kojim prolazi pisao je naš Milan Kovačević, a mi smo kao i uvijek do sada fascinirani ljepotom i pitomošću ovog dijela Biokova. Nas devet Bijakovaca planinara 24. svibnja uspješno smo okončali uređenje ove staze, te time osigurali siguran pristup u ovaj dio planine.Autor: Stjepan Roglić
Photo: Stjepan Roglić
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2012 - All Rights Reserved!