Dani Planinara Dalmacije - Radošić 2014

Written by Teo Bartulovic.

dpd 2014 00 sDani planinara dalmacije ove godine će se održati u subotu i nedjelju (17. i 18. svibnja) na Radošiću (Škopljanci). U sklopu program proslave 80 godišnjice osnutka, organizaciju i domaćinstvo ove godine je preuzeo planinarski klub Split.

Okupljanje svih sudionika je predviđeno za subotu 17.05.2014. do 10:30 sati. Najpovoljniji pristup je cestom od Jadranske magistrale iz Kaštel Starog koja vodi preko prijevoja Malačka (500m) i dalje cestom prema Radošiću. Postoje i alternativni prilazi sa autoputa (vidi u prilogu na dnu teksta). Parkirni prostor za autobuse i osobne automobile osiguran.

U prvom dijelu dana je planiran obilazak okolnih planinarskih staza i dijela planinarskog puta Dalmacija. U drugom dijelu dana planirano je podizanje šatora na za tu namjenu predviđenim površinama u Škopljancima. Šatore ili drugi prikladni smještaj sudionici osiguravaju sami.

Potrebno je ponijeti šator, vreću za spavanje, podlošku,svjetiljku, pribor i zdjelu za jelo, te prikladnu odjeću i obuću za planinarenje. Za sudionike koji nisuu mogućnosti osigurati osobni šator, postoji mogućnost smještaja u velikom šatoru kojega će osigurati i podići organizator. U večernjim satima slijedi program proslave 80 godišnjice osnutka PK Split.

Uz dobru spize i ugodnu atmosferu, ovisno o kondiciji i afinitetima sudionika ovogodišnjih Dana dalmatinskih planinara domaćini su za nedjelju predvidjeli nekoliko planinarskih tura i sportskih natjecanja. Tijekom ranijeg poslijepodneva slijedi besplatan ručak u baznom logoru uz nastavak prigodnog programa, a planinari će također moći kupiti jelo i piće po popularnim cijenama.

Kako i priliči HPD Sveti Jure će se odazvati pozivu, jedino što još nismo sigurni je u kojem sastavu idemo pa i ovim putem molimo zainteresirane da nam se jave kako bi organizatorima na vrijeme mogli javiti koliko ljudi i u kojim terminima će doći. Noćenje će biti tipično planinarsko, pod šatorima a organizator naravno nije u mogućnosti osigurati opremu za kampiranje (šatore, podmetače, vreće i drugo) pa je navedenu opremu potrebno ponijeti sa sobom.

Zbog niza pripremnih radnji koje su već poduzete molimo Vas da svoje prijave sa točnim brojem sudionika i vremenom dolaska javite na mobitel broj 098/361-698 najkasnije do 05.svibnja 2014.

PROGRAM DANA PLANINARA DALMACIJE
17-18.05. 2014 god. u Radošiću (Škopljanci)
SUBOTA
17. svibanj 2014.
10:30 - Dolazak planinara u mjesto RADOŠIĆ na sjevernim padinama prijevoja MALAČKA između planine KOZJAK i OPOR-a. Okupljanje svih sudionika na prostorima ETNO-EKO sela ŠKOPLJANCI
11:00 - Podizanje šatora, smještaj te upoznavanje s mjestom boravka. Prilikom dolaska na konačno odredište, treba voditi računa o pravilnom parkiranju automobila radi nesmetanog protoka prometa. Svi planinari koji dolaze pojedinačno ili grupno svoj dolazak prijavljuju na info pult.
13:00 - Početak obilaska poučno ekoloških lokaliteta na širem području Radošića, i planinarenja prema OPORU i BOTIČIMA uz pratnju planinarskih vodiča.
19:00 - Početak svečanog otvaranja Dana dalmatinskih planinara uz prigodni program
21:00 - Zabavni program uz druženje svih sudionika uz pjesmu i ples. Ponuda jela i pića po pristupačnim cijenama

NEDJELJA
18. svibanj 2014.
07:00 - Priprema za odlazak na planinarenje uz pratnju planinarskih vodiča
07:30 - Grupa "A" – pravac kretanja: ŠKOPLJANCI – BOTIĆI – LABIN – LABINŠTICA (701M) – LABIN – BOTIĆI ŠKOPLJANCI
09:30 - Grupa "B" – pravac kretanja: ŠKOPLJANCI – BOTIĆI – LONČARI - ŠKOPLJANCI
12:00 - Sastanak predstavnika planinarskih društava i klubova – koordinacija
14:00 - Zajednički ručak uz planinarski grah
15:30 - Održavanje sportsko-planinarskih nadmetanja
17:00 - Završetak dana dalmatinskih planinara i odlazak kućama.

VAŽNA NAPOMENA: Zbog prebacivanja termina autoutrke “Malačka 2014″ u organizaciji Splitskog auto kluba sa 25.05. na 18.05. molimo Vas poštivanje termina dolaska. U subotu se zatvara pristupna cesta sa južne strane Malačke u 11 sati, dok je u nedjelju ista dionica zatvorena od 9 sati. Sve obavijesti vezane za program i pristup lokaciji održavanja “Dana planinara 2014″ možete pronaći u prilozima ispod teksta.


dpd bottom
POVEZNICE

Planinarski klub Split

Dani Planinara Dalmacije - Blaca 2013


Autor: Teo Bartulović
Ilustracije: Teo Bartulović
Copyright © HPD Sveti Jure Zagvozd 2014 - All Rights Reserved!